Knihy, čaje, keramika, vonné tyčinky, oblečení, šperky, jóga... OBJEVTE, co nabízíme. Poznejte SAMI SEBE.

Nezdolný zahradník- Pěstování potravin a soběstačnost v nejistých časech

1524
Neohodnoceno

Carol Deppe


  • (1 ks) Skladem
398 Kč / ks
Kategorie: Zahrada a příroda kolem nás
 
Nakladatel DharmaGaia
Rok vydání 2017
Vydání 1.
Jazyk česky
Nosič 1x kniha
Originál Resilient gardener
Překlad Kosinová Pavla
EAN 9788074360718
ISBN 978-80-7436-071-8
Vazba brožovaná
Počet stran 312
Rozměr 16x24 cm

 

Anotace
V době nejistého počasí a společenské nestability prudce stoupá zájem lidí o pěstování vlastních potravin. Tato kniha vám přináší techniky pěstování schopné čelit výzvám sahajícím od zdravotních a finančních problémů přes speciální dietní požadavky až po vážné katastrofy a klimatické změny.

Americká bioložka a odbornice na zahradničení Carol Deppe čerpá z vědeckých objevů v mnoha odvětvích, aby vyvinula obecné principy nezdolného zahradničení. Zahradníci se naučí podle autorčiných podrobných instrukcí pěstovat, skladovat a používat pět potravin zásadních pro soběstačnost: brambory, kukuřici, fazole, dýně a vejce.

Dozvědí se, jak:

* Pěstovat potraviny v době divokého počasí a klimatických změn
* Zahradničit s malou nebo nulovou zálivkou a bez přísunu nakupovaných zdrojů
* Zahradničit efektivně a pohodlně (dokonce i s bolavými zády)
* Přizpůsobit svoji zahradu speciálním dietním potřebám nebo potřebě kontrolovat váhu
* Péct chleba a koláče z doma vypěstované kukuřice podle originálních bezlepkových receptů (bez dalších zrnin, umělých pojiv i bez mléčných výrobků)
* Chovat nosné hejno kachen nebo slepic, propojit chov se zahradničením a pěstovat si

pro drůbež většinu krmiv
A mnohem víc…

Nezdolný zahradník je koncepční i praktická zahradnická příručka pro čtenáře všech úrovní zkušenosti. Carol Deppe je optimistická i realistická, a nabízí neocenitelné rady, jak mohou vzkvétat zahradníci (i jejich komunity).
„Pěstování potravin je jednou z nejpozitivnějších změn, které může člověk učinit tváří v tvář nejisté budoucnosti.“

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.